top of page
juicy-steak-medium-rare-beef-with-spices-grilled-vegetables.jpg

RAUWE AFHAAL

Thuis genieten van een heerlijk stuk topvlees?

Geproportioneerd en versneden, met handleiding en kruiden
zodat je zelf het lekkerste stukje op tafel kan toveren?

VAN 19 DECEMBER TOT 7 JANUARI

Wil je tijdens de eindejaar periode niet zelf achter de potten en pannen staan?
Bekijk dan onze klassiekers en geniet!

VAN EIGEN BODEM

Het Belgisch witblauw ras wordt geroemd om zijn dubbele bespiering wat resulteert in een imposante spiermassa wat een excellente vlees-vetverhouding oplevert. Doordat het een zeer lage methaanuitstoot per kilogram produceert, is het ook een van de meest ecologische rassen. Bovendien is het vlees niet alleen mager, maar ook cholesterolarm & heeft het van alle rundsvlees de meest onverzadigde vetzuren.

Ze vindt haar oorsprong in Aquitaine, een regio in het zuidwesten van Frankrijk. Kort geschetst is dit ras ontstaan door de combinatie van drie “Aquitaanse onderrassen” en de kruising met onder meer het Limousin-ras en het Charolais-ras.

De runderen staan maar liefst 8 tot 9 maanden per jaar in de Ierse weilanden en scharrelen hun eigen natuurlijke voeding bij elkaar. Deze duurzame manier van grootbrengen maakt dat het vlees van uitzonderlijke kwaliteit is met een kleine ecologische voetafdruk. Het vlees kenmerkt zich verder door zijn unieke, sterke vetdooradering en uitgesproken smaak.

Dit Spaanse rundvleesras heeft een fantastische herkomst en een verfijnde karakteristieke smaak. Een duidelijk kenmerk van dit rundvlees is de subtiele marmering, oftewel: intramusculair vet. Dit vet tussen de spieren zorgt voor boterzacht vlees. In Gallicië is het bovendien gebruikelijk om runderen pas na twee tot zeven jaar te slachten, waardoor de smaak van het vlees verder rijpt. De dieren kennen een vrij leven waarin ze zich ten goede doen aan enkel natuurlijk voer als gras, knollen en kruiden. Die herkomst proef je. Rubia Gallega rundvlees heeft een ietwat kruidige smaak.

EVENTUEEL GECOMBINEERD MET
HOE BESTELLEN?

Mail je bestelling 7/7 door op: info@hetveilinghuis.be

of via onderstaand bestelformulier.

 

Bestelling is pas geldig na een schriftelijke bevestiging via mail.

Alles zal verpakt worden in microgolf en of oven bestendig materiaal.

Bestellen minstens 48u op voorhand!

JOUW BESTELLING

Tijdstip van ophaling:

Afhaalgerechten van 19 december tot 7 januari

Afhalen is dagelijks mogelijk op afgesproken uren!

Bestellen minstens 48u op voorhand!

Bedankt voor de bestelling!
Deze zal per mail bevestigd worden.

bottom of page