witruimte blokken f c b
feestzalen
witruimte blokken f c b
brasserie
witruimte blokken f c b
catering
witruimte links van business
businessbanner

Jan en Luc Withofs: een hart voor horeca 

Zoon Jan en vader Luc Withofs zijn samen de drijvende kracht achter ‘t Veilinghuis. Twee fijnproevers, die bourgondisch kunnen genieten van lekker eten en drinken. Maar bovenal twee mannen met een hart voor horeca.

Luc Withofs

Luc zette zijn eerste schuchtere stappen in de horeca al op 14-jarige leeftijd, indertijd nog als leerjongen. Hij geraakte onmiddellijk gebeten door de horeca-microbe.

Als 18-jarige snaak startte hij in bijberoep als cateraar van feestjes, een uit de hand gelopen hobby die hij combineerde met een bestaan als beroepsmilitair. Luc vond een uitvalsbasis in de schaduw van de fruitveiling Veiling Haspengouw, waar zijn ouders en grootouders een café uitbaatten.

De formule sloeg onmiddellijk aan. In 1987 zwaaide Luc dan ook af bij het leger, om als zelfstandige aan de slag te gaan. Een hectische tijd: overdag was hij op post achter de toog van het café, ’s avonds ruilde hij de tapkast in voor de koksmuts.

Een combinatie die, door het toenemende aantal klanten, na verloop van tijd niet meer vol te houden bleek. Luc besloot wijselijk enkele werknemers in dienst te nemen om de uitbating van het café in goede banen te leiden. Zo kon Luc zich zelf helemaal toeleggen op de uitbouw van het luik ‘catering’. En met succes. Na verloop van tijd werd het ondoenbaar het koken en het management (klantenbezoeken, administratie, organisatie) te combineren. Daarom werd Tamara Benfield aangetrokken, die als chef-kok het culinaire aspect voor haar rekening nam.

Luc bleef ondertussen aan boord als manager. Stilzitten was echter niet aan hem besteedt. Als ondernemer pur sang stortte hij zich op een nieuw project: de vernieuwing van de feestzalen. Op 1 juni 2001 opende een vernieuwd 't Veilinghuis de deuren, met twee zalen: de ‘Haspengouwzaal' (een verwijzing naar de locatie, in de schaduw van Veiling Haspengouw) en de ‘Dolf en Minneke zaal' (een eerbetoon aan de grootouders van Luc, tevens de eerste conciërges van de veiling).
 

Jan Withofs in 't Veilinghuis

Zo vader, zo zoon. Als prille twintiger toonde Jan Withofs al een gezonde interesse in de horeca.

Het verwonderde dan ook niemand dat Jan in 2010 mee in de zaak van zijn vader stapte. Vader Luc stoomt Jan sindsdien klaar om de fakkel over te nemen, zodat de familietraditie voortgezet wordt.

Jan Withofs borduurt verder op het werk van zijn vader. Geheel in de geest van ’t Veilinghuis wil hij elke klant tevreden stellen door de beste kwaliteit te leveren. ’t Veilinghuis is en blijft een typisch familiebedrijf, waar de klant koning is. En dat werkt… Heel wat gasten die bij ‘t Veilinghuis hun communiefeest vierden keren op latere leeftijd terug voor hun trouwfeest of babyborrel.

’t Veilinghuis bruist van de toekomstplannen. Om de klanten nog beter te bedienen opende in september 2013 de nieuwe brasserie de deuren. En ook wat de feestzalen en het feesten op locatie betreft zien Jan en Luc de toekomst rooskleurig tegemoet.

Een enthousiast team 

bonvito
witruimte
Inschrijven nieuwsbrief
witruimte
facebook
Deja Vu